• Historie van 
    Nadin Mathonet

De revisiebedrijf, NADIN MATHONET (voorheen genaamd “Atelier Mécanique de Rénovation de Moteurs”), werd opgericht in 1931 in Bressoux (omgeving Luik).

 

De ontwikkeling en groei van Nadin Mathonet in revisie van motoren sinds de oprichting is te danken aan het voortdurend streven naar uitmuntendheid: concurrerende prijzen, eersteklas materialen, het continu zoeken naar de beste producten, aanpassing aan nieuwe technieken voor ontwerp en fabricatie. Alle deze elementen hebben er aan bijgedragen dat Nadin Motor een toonaangevend bedrijf is, in het bijzonder op het gebied van reparatie van motoren en de renovatie van cardanassen.

 

In de jaren ’40 vestigde Nadin Mathonet zich in een veel groter gebouw op een terrein gelegen in het hart van het bekken van Luik (Rue Natalis), op korte afstand van alle belangrijke autosnelwegen.

 

In de jaren ’50 verwierf de enige aandeelhouder het vertrouwen van enkele belangrijke spelers in de transportsector waaronder in het bijzonder de STIL (nu genaamd TEC - een van de openbaar vervoersondernemingen in België). Het binnenhalen van deze klanten betekende een belangrijk omkeerpunt in het bestaan en de groei van Nadin Mathonet.

In de loop der jaren werd de Luikse onderneming een van de belangrijkste spelers in het repareren en reviseren van motoren en cardanassen in Wallonië.

Op dit moment bestaat Nadin Motor uit een team van 12 personen die alle mechanische onderdelen repareren, renoveren, rectificeren en uitbalanceren, zoals motoren, cilinderkoppen, cardanassen, krukassen, nokkenassen en overbrengingsassen, ....

 

Kortweg, een compleet team met een “know-how” opgebouwd in meer dan 85 jaar.

 

Certified QualitySINCE 1931