• Het opknappen van cilinderkoppen

Bij de revisie van een motor, vlak na de demontage moet wat de staat van de cilinderkoppen vastgesteld worden, en ze indien nodig weer in nieuw staat te brengen.

Dankzij de ervaring van onze technici en ons machinepark, zijn wij een van de weinige precisie werkplaatsen waar deze werken nog door ons zelf uitgevoerd worden.

Onze technici voeren de volgende werken uit :

  • Vacuümtest – het afpersen van cilinderkoppen (temperatuur van 85°): Op die manier wordt gecontroleerd of de cilinderkop geen scheuren bevat.
    Waarom onder warmte? : om op een normale gebruikstemperatuur van ca. 80-90° te werken. Dit is de meest efficiënte manier om na te kijken of er barsten of haarscheurtjes zijn in de cilinderkop (dit kan het geval niet zijn bij onder koude temperatuur af te persen).
  • Nakijken van de kleppen en het eventueel vervangen van de pakkingen
  • Rectificatie van de zittingen (slijpen) en roderen
  • Vervangen van de klepgeleiders en zittingen
  • Opvullen en slijpen van de zijden van de cilinderkoppen.
    Rectificeren en/of vlakken? Vlakken zorg ervoor om een oppervlakte terug recht te krijgen en niets meer, het rectificeren maakt de oppervlakte perfect vlak. Het is dus belangrijk om de juiste keus te maken om zo juist mogelijk bij de correcte montage speling te komen, deze gegevens worden door de constructeurs beperkt zodat de koppakking perfect tussen het blok en de cilinderkop past zodat de dichting meest efficiënt wordt.
  • Het richten / vlakken van blokken, en cilinderkoppen

U kunt de cilinderkop bij ons komen brengen maar U kunt ook gebruik maken van onze afhaal dienst die bij U kan langskomen om de te repareren cilinderkoppen af te halen en ze ook na herstelling bij U terug te brengen.

Neem contact met ons op om meer informatie of een offerte voor de renovatie van uw cilinderkop te ontvangen.

Revisie motor Limburg - Rectificeren cilinderkop - Sint Truiden, Hasselt, Brussels. Onderdelen motor en ruilmotoren verkoop Netherlands